Πρόταση της ΕΣΕΕ για αναπτυξιακή τράπεζα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Την πρόταση για τη δημιουργία ενός χρηματοπιστωτικού φορέα που θα στηριχθεί στις υπάρχουσες υποδομές των 13 συνεταιριστικών Τραπεζών υπό την ομπρέλα της Πανελλήνιας Τράπεζας, ανακοίνωσαν το πρωί της Τετάρτης σε κοινή συνέντευξη τύπου οι επικεφαλής της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Η πρόταση αυτή, δηλαδή η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσα από τις δομές των 13 συνεταιριστικών τραπεζών, η οποία έχει αποσταλεί ήδη στην Τράπεζα της Ελλάδος και την κυβέρνηση, στοχεύει όπως ειπώθηκε να δώσει διέξοδο στις χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων και αναπτυξιακή προοπτική στις τοπικές οικονομίες.

Όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των ΕΣΤΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, με τη μετεξέλιξη και την αξιοποίηση του δικτύου των 200 καταστημάτων των συνεταιριστικών τραπεζών και της Πανελλήνιας Τράπεζας σε Αναπτυξιακή Τράπεζα θα ενισχυθεί περαιτέρω η σύνδεση των επιχειρήσεων με τις συνεταιριστικές τράπεζες, ενώ παράλληλα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν ένα πλήρως εξειδικευμένο για την κάλυψη των αναγκών τους συνεργάτη.

Για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας κατά δήλωση των εμπόρων που συμμετείχαν στη συνέντευξη έχει εκφραστεί θετικά και ο επικεφαλής της Task Force Horst Reichenbach, ενώ πληροφορίες φέρουν και την κυβέρνηση να βλέπει θετικά το σχέδιο. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση όπου αυτό λάβει το πράσινο φως και αρχίσει να τρέχει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα υπάρξει αφενός θετικό αποτέλεσμα για τις συνεταιριστικές και αφετέρου η δυνατότητα να δοθούν μικροδάνεια από 10.000 έως 25.000 ευρώ με επιτόκιο της τάξεως του 4,2%.

0