Απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γ.Δέδε

Μετά την πραγματοποίηση δύο εποικοδομητικών και σε άριστο επικοινωνιακό επίπεδο συναντήσεων της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου και του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, ο κος Δέδες κατέθεσε την τελική του απόφαση ,σχετικά με το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων πέρα των επτά (7) Κυριακών με βάση το νομοσχέδιο Ν. 4177/2013.

Σύμφωνα με την απόφαση επιτρέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων προαιρετικά και άλλες Κυριακές πέραν των επτά (7) που αναφέρονται στο νομοσχέδιο Ν. 4177/2013 το οποίο  είχε ήδη ψηφιστεί και ήταν δεσμευτικό από πλευράς κυβέρνησης . Αυτές είναι οι εξής:

  •   Η τελευταία Κυριακή του έτους για όλη την Περιφέρεια Κορινθίας,
  •   Όλες οι Κυριακές για τις τουριστικές περιοχές και τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ( Δ.Ε Αρχαίας Κορίνθου, Δ.Ε Στυμφαλίας,Τρίκαλα Κορινθίας (Άνω –Μεσαία-Κάτω Συνοικία, Δ.Ε Λουτρακίου –Περαχώρας , Δ.Ε Γαλατακίου, Δ.Ε Ευρωστίνης , Δ.Ε Ροζενών) από τις 11:00-20:00 .

Τα εμπορικά καταστήματα που θα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια με βάση τον Ν.4177/2013:

α) τα εμπορικά καταστήματα να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα,

β) να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise),

γ) να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» («shops-in-a-shop») και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα(«outlet»), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

Η απόφαση δύναται να αναθεωρηθεί για το έτος 2015, ενώ σε περίπτωση που δεν γίνει θα συνεχίσει να ισχύει η παρούσα νομοθεσία.

0