Τα Λουκέτα Αγάπης τώρα και στην Κορινθία

Παρατηρώντας το φαινόμενο των λουκέτων αγάπης (love locks) που λαμβάνει χώρα τα  τελευταία 13 χρόνια στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου όπως το Μιλάνο, το Παρίσι, τη Φλωρεντία και το Δουβλίνο καθώς και την παγκόσμια κίνηση που συγκεντρώνει, μια ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου πρότεινε να πραγματοποιηθεί και στην Κορινθία το συγκεκριμένο γεγονός.

Σύμφωνα με τον θεσμό των λουκέτων αγάπης, η αγάπη σε όλες της τις μορφές, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μπορεί να «κλειδωθεί» με την τοποθέτηση ενός λουκέτου συνήθως κοντά σε κάποια γέφυρα ή ποταμό και στην συνέχεια με το ρίξιμο των κλειδιών στο νερό.

Με αφορμή την ύπαρξη στην περιοχή μας, μιας από τις πιο ιστορικές γέφυρες αποφασίστηκε να γίνει πραγματικότητα ο θεσμός των Love Locks και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ισθμό της Κορίνθου. Με σκοπό  την προσέγγιση χιλιάδων τουριστών, αλλά και την προβολή της περιοχής μας παράλληλα εκτός και εντός ελληνικού εδάφους.

Έτσι από την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 ο Ισθμός θα μετατραπεί σε ένα ρομαντικό σημείο συνάντησης με την τοποθέτηση του πρώτου λουκέτου αγάπης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, στηρίζει την ενέργεια αυτή και ελπίζει πως ο θεσμός των λουκέτων αγάπης θα φέρει μια ανάσα για τα εμπορικά καταστήματα της Κορίνθου, με την προσέλκυση των επισκεπτών που θα επιφέρει.

0