Επιστολή της Ο.Ε.ΕΣ.Π. σχετικά με τις υψηλές τραπεζικές χρεώσεις

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η Ομοσπονδία μας, ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, γίνεται καθημερινά αποδέκτης έντονων παραπόνων –εξαιτίας των νέωνυψηλών τραπεζικών χρεώσεων που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αρχής γενομένης από το τέλος Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του χρόνου.

Με τις νέες χρεώσεις οι διοικήσεις των τραπεζών στόχο έχουν να αυξήσουν τα κέρδη τους στις πλάτες των πελατών τους. Οι πολίτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι, καθώς όλες σχεδόν οι κινήσεις περνούν υποχρεωτικά από τις τράπεζες. Παράλληλα, οι τράπεζες προσπαθούν να περιορίσουν τις συναλλαγές στα καταστήματα και να στρέψουν τους πελάτες τους στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών, ώστε να διευκολύνουν τα σχέδιά τους για μείωση του λειτουργικού κόστους, με απομάκρυνση υπαλλήλων και κλείσιμο καταστημάτων.

Ουσιαστικά, όλες αυτές οι χρεώσειςκατά την διαδικασία ανάληψης μετρητών μέσω ΑΤΜ , στις διάφορες Τράπεζες μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και οι χρεώσεις σε απλές διεκπεραιωτικές διαδικασίες καθώς και η επιβάρυνση των καταναλωτών με τη χρήση των πιστωτικών καρτών, θα ψαλιδίσουν κι άλλο το εισόδημα των καταναλωτών και θα επιβαρύνουν και τις μικρές επιχειρήσεις.

Το Κράτος και η Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να λάβουν μέτρα και να μην εγκαταλείψουν τους πολίτες- καταναλωτές αβοήθητους στην αδιαλλαξία και την αδηφαγία των Τραπεζών.

Στα πλαίσια αυτά, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) που έχει στην δύναμή της ως μέλη της 60 Εμπορικούς Συλλόγουςκαι άρα χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα , ζητάειτην ανακούφιση των πολιτών – καταναλωτών από αυτές τις υψηλές χρεώσεις, που μειώνουν αισθητά το εισόδημά τους και δεν συμβάλλουν στην ατομική αλλά και στην γενικότερη ανάπτυξη. Οι χρεώσεις αυτές δεν βοηθούνκανέναν, ούτε τις επιχειρήσεις μέλη μας, οι οποίες βλέπουν συνεχώς να αυξάνεται δραματικά το κόστος λειτουργίας τους. Το μόνο που εξυπηρετούν είναιη κερδοφορία των τραπεζών.

Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα ενάντια σε τέτοιου είδους πρακτικές που θα πλήξουν κι άλλο το εισόδημα των καταναλωτών, των μικρών επιχειρήσεων και της οικονομίας.

0