Επιστολή προς Υπουργείο Εργασίας για τις νέες ρυθμίσεις οφειλών προς τον ΟΑΕΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, εκπροσωπούμενος από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος ,στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας είναι και  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης, απέστειλε προς το Υπουργείο Εργασίας επιστολή για τις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τις οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ Υπουργέ,

Εκτιμούμε ότι οι ρυθμίσεις για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ, είναι απαράδεκτες σε πολλούς τομείς.

1ον Άλλη μια φορά οι συντάκτες των ρυθμίσεων δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τις πραγματικές δυνατότητες του εμπορικού κόσμου και των ασφαλισμένων να αποπληρώσουν τις εισφορές τους. Κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει ανασταλτικά, στερώντας πολύτιμα έσοδα στον Ασφαλιστικό Φορέα. Επιπρόσθετα θα κρατήσει «δέσμιους» τους ασφαλισμένους, αποκλείοντάς τους από ιατροφαρμακευτική κάλυψη και έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας.

2ον Τα δικαιολογητικά που ζητούνται για την υπαγωγή στην ρύθμιση, είναι απίστευτα πολλά. Το μόνο που κάνουν είναι όχι μόνο να συντηρούν, αλλά και να διογκώνουν την γραφειοκρατία, την οποία επιδιώκουν όλες οι Κυβερνήσεις να πατάξουν.
3ον Ακόμα και σε αυτούς που μπορούν να πληρώνουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και να εξοφλούν τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, παρέχεται ασφαλιστική ενημερότητα ενός μηνός. Η ασφαλιστική ενημερότητα δίδεται μόνο στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ. Αυτό υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να παρίστανται στον ΟΑΕΕ μια φορά τον μήνα και για 48 συνεχείς μήνες. Ιδιαίτερα στην επαρχία, όπου οι αποστάσεις από τις Πρωτεύουσες, που συνήθως βρίσκονται τα γραφεία, είναι μεγάλες, αυτό δημιουργεί επιβαρύνσεις σε χρόνο και σε χρήμα στους ασφαλισμένους.

Σε μια εποχή όπου τα πάντα κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικοποιούνται, η διαδικασία αυτή είναι απαράδεκτη. Πρέπει ο ΟΑΕΕ να δώσει λύση στο θέμα παρέχοντας ασφαλιστική ενημερότητα με κάθε πρόσφορο μέσον ( ηλεκτρονική βάση ή ταχυδρομική αποστολή) χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των ασφαλισμένων.

0