Νεα προγραμματα:

Προδημοσίευση Δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Η δέσμη Δράσεων κρατικών ενισχύσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα»...

Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων Εμπορίου, Υπηρεσιών και Τουρισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΕΠΙΧΕΙΡΩ» Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης Πολύ...

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων για τη σύναψη συμβάσεων με 6 επιστημονικούς...

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), υλοποιεί την...

To Δ.Σ της EuroCommerce στην Ελλάδα – Συνδιοργάνωση με την ΕΣΕΕ του Workshop για την Εκστρατεία «Race to Zero»

Τα βήματα για την επίτευξη και στη χώρα μας των στόχων που έχει θέσει η παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα στον τομέα του Λιανεμπορίου για τη δραστική μείωση των εκπομπών άνθρακα συζητήθηκαν στο Workshop που συνδιοργάνωσαν στην Αθήνα τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου η ΕΣΕΕ και η EuroCommerce, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Race to Zero. Η εκστρατεία διοργανώνεται στο πλαίσιο των ενεργειών των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα υπό τη διεύθυνση της ομάδας UN High–Level Champions for Climate Action με στόχο να δημιουργηθεί ένας συνασπισμός πρωτοβουλιών από την παγκόσμια κοινότητα των επιχειρήσεων για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 σε συνέχεια της Συμφωνίας του Παρισιού. Υποστηρίζεται από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Επιχειρήσεων για την Αειφόρο Ανάπτυξη (WBCSD) και από επιχειρήσεις, ιδρύματα και φορείς σε πάνω από 120 χώρες.

Ειδικά στο χώρο του Retail στοχεύει στη δημιουργία μίας παγκόσμιας κίνησης που θα ευθυγραμμιστεί με τους στόχους για περιορισμό της αύξησης θερμοκρασίας μέχρι 1,5°C βαθμούς σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα μέχρι το 2030, ώστε να φθάσει τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα (Net Zero), έως το 2050. Ήδη, μεγάλες λιανεμπορικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και πολλές εργοδοτικές ενώσεις του Retail έχουν δεσμευθεί στους στόχους αυτούς.

Το Workshop τίμησε με τη συμμετοχή του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρος Βαρελίδης. Στον χαιρετισμό του ο κ. Αμυράς τόνισε:

«Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας ως δραστήριο μέλος της EuroCommerce συμμετέχει στη σπουδαία πρωτοβουλία σχετικά με την κλιματική κρίση και τους τρόπους αντιμετώπισης της. Το «Race to Zero» συμβαδίζει με την προσπάθεια της Ελληνικής κοινωνίας για πλήρη απανθρακοποίηση της οικονομίας της χώρας ως το 2050. Η Ελλάδα μέσα από τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο, τις δεσμεύσεις της προς την Ε.Ε, με τις περιβαλλοντικές μεταρρυθμίσεις της και τον διαρκή αγώνα για προστασία της βιοποικιλότητας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του «κλιματικού αγώνα».Το εμπόριο μέσα από όλες τις εκφάνσεις του, μεταφορές, πρώτες ύλες, ενεργειακές ανάγκες, καταναλωτικές συνήθειες κτλ. αποτελεί κρίσιμο κρίκο στην περιβαλλοντική αλυσίδα που δεν πρέπει να σπάσει. Θερμά συγχαρητήρια στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας».

Η Γενική Διευθύντρια της EuroCommerce κ. Christel Delberghe σημείωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά την ελληνική οργάνωση-μέλος μας, ΕΣΕΕ και την ομάδα της εκστρατείας UN Retail Race to Zero για τη διοργάνωση ενός πολύ εύστοχου εργαστηρίου με το Διοικητικό μας Συμβούλιο, αναφορικά με τη συζήτηση για το πώς οι ευρωπαϊκές ενώσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις μέλη τους να συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Ο κλάδος του εμπορίου βρίσκεται σε μια καθοριστική θέση στην αλυσίδα εφοδιασμού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά έχει περιορισμένο άμεσο αντίκτυπο στις εκπομπές άνθρακα. Η περισσότερη συνεργασία στον κλάδο και με τους εταίρους της εφοδιαστικής μας αλυσίδας θα είναι το κλειδί της επιτυχίας»

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή η ΕΣΕΕ φιλοξένησε στη χώρα μας το Διοικητικό Συμβούλιο της EuroCommerce, της κορυφαίας ευρωπαϊκής εργοδοτικής οργάνωσης στο χώρο του Εμπορίου. Με την από κοινού διοργάνωση στην Αθήνα του πολύ ενδιαφέροντος Workshop για την Εκστρατεία «Race to Zero», η οποία υποστηρίζεται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, η Eurocommerce και η ΕΣΕΕ ανέδειξαν τη σημασία της συμβολής όλων των εμπορικών επιχειρήσεων στην μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Σε μία κρίσιμη συγκυρία όπου – παρά τις μεγάλες οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις – η έννοια της Βιωσιμότητας διαμορφώνει τη νέα παγκόσμια κοινωνική και καταναλωτική συνείδηση, αποτελώντας για εκατομμύρια πολίτες βασικό κριτήριο για τις αγορές τους, το Λιανεμπόριο μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα. Καλούμε όλα τα μέλη μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους. Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ως πλήρες μέλος της Eurocommerce, συμμετέχει ενεργά στη συνδιαμόρφωση των θέσεων του ευρωπαϊκού Λιανεμπορίου, αφενός μεταφέροντας στα διεθνή fora τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων, αφετέρου ενημερώνοντας τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις σχετικά με τις παγκόσμιες εξελίξεις που συνθέτουν το σήμερα και το αύριο του εμπορικού κλάδου».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα τα μέλη του Δ.Σ της EuroCommerce ξεναγήθηκαν από τα στελέχη της ΕΣΕΕ στην κεντρική εμπορική αγορά της Αθήνας όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την σημερινή κατάσταση των εμπορικών επιχειρήσεων, για τις θετικές συνέργειες του τουρισμού με το Λιανεμπόριο και, κυρίως, για τις αρνητικές συνέπειες του αυξημένου ενεργειακού κόστους και του πληθωρισμού στο τζίρο των εμπορικών ΜμΕ.

Τελευταία

O Εμπορικός Σύλλογος σας προσκαλεί στην ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ την Πέμπτη 31 Αυγούστου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου σας προσκαλεί να απολαύσετε μια...

Ο Γιάννης Ντοχάς είναι ο νέος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου – Δείτε το Νέο Δ.Σ.

Μετα τις τελευταίες εξελίξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου ενημερώνει τα μέλη του ότι...

Διάβασε επίσης

O Εμπορικός Σύλλογος σας προσκαλεί στην ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ την Πέμπτη 31 Αυγούστου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου σας προσκαλεί να απολαύσετε μια...

Ο Γιάννης Ντοχάς είναι ο νέος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου – Δείτε το Νέο Δ.Σ.

Μετα τις τελευταίες εξελίξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου ενημερώνει τα μέλη του ότι...

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9-1-2023 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη...

O Εμπορικός Σύλλογος σας προσκαλεί στην ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ την Πέμπτη 31 Αυγούστου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου σας προσκαλεί να απολαύσετε μια υπέροχη βραδιά συνδυάζοντας τα ψώνια με τη διασκέδαση! Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως και...

Ο Γιάννης Ντοχάς είναι ο νέος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου – Δείτε το Νέο Δ.Σ.

Μετα τις τελευταίες εξελίξεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου εξελέγη το Νέο Δ.Σ. Πρόεδρος: Ιωάννης Ντοχάς Α΄ Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Σπύρου Β΄ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Γκιόκας Γενική...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου ενημερώνει τα μέλη του ότι την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023 το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης της Κορίνθου, θα παρταθεί έως...