Home Ειδήσεις Δελτία Τύπου ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ...

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ο Εμπορικός  Σύλλογος Κορίνθου  ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι, με βάση το πρόσφατο ψήφισμα της ΕΣΕΕ, του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου του εμπορικού και επιχειρηματικού κλάδου, αποφασίστηκε τα καταστήματα της πόλης μας να παραμείνουν ανοιχτά την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου.
Ωστόσο αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου θα παραστεί στις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι για την ίδια ημέρα, σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις διεκδικήσεις τους.
Ακολουθεί το ψήφισμα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας για τις κινητοποιήσεις της 9ης Νοεμβρίου:
Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022 οι φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων της χώρας προχωρούν σε 24ωρη απεργία και σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, κατά την συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου ε.ε. αποφάσισε τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις σχετικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, μετά όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών μας.
Πάγια θέση της ΕΣΕΕ είναι να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων και να μην θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς. Οι Εμπορικοί Σύλλογοι μπορούν βεβαίως να αποφασίσουν το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων τους για όλες ή για μερικές ώρες λειτουργίας στις περιοχές τους, ώστε να επιτρέψουν σε αυτοαπασχολούμενους, εργοδότες και εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις τοπικές κινητοποιήσεις, πορείες καθώς και την παράσταση των Προεδρείων και των μελών τους στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις.
Κατά την αυτή συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε την συμμετοχή της Συνομοσπονδίας στις επερχόμενες γενικές κινητοποιήσεις της 9ης Νοεμβρίου, στην κεντρική συγκέντρωση της Αθήνας, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11:00 με τα εξής κεντρικά θέματα:
• Την θέσπιση ειδικού προγράμματος επιχορηγήσεων & χαμηλότοκων δανείων, ειδικά προσανατολισμένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
• Την συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.
• Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
• Την καθιέρωση μίας λειτουργικής πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές, τόσο προς την Εφορία όσο και στα Ασφαλιστικά ταμεία.
• Την ουσιαστική συμμετοχή των ΜΜΕ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
• Την αναστολή όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης της Εφορίας, του e – ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση
• Την καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
Αντίστοιχα προτείνουμε προς όλους τους συναδέλφους την συμμετοχή τους στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα αποφασίσει ο κάθε Εμπορικός Σύλλογος αλλά και υπερτοπικού, από την κάθε Ομοσπονδία μας.
Μέσα από τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών της ΕΣΕΕ, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τους πληττόμενους συναδέλφους μας, για όσους έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε προς κάθε υπεύθυνο την δυσαρέσκειά μας για τα προβλήματα «λερναίας ύδρας» που αντιμετωπίζουμε στη δύσκολη καθημερινότητά μας και στην αγωνιώδη προσπάθειά μας να ξεπεράσουμε τις διαρκείς και συνεχόμενες κρίσης και να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά.
Exit mobile version